Contact

Wij adviseren je graag

Via onderstaand formulier kan je eenvoudig contact met ons opnemen.

Je mag ons ook bellen op:

+49 261 13491091
+31 6 21574603

Of bekijk veel gestelde vragen

Doderm Hydro RepairGel is in te zetten bij veel verschillende huidirritaties bij huisdieren. Belangrijk om te weten is dat doderm de huid kan ondersteunen bij onderstaande indicaties maar in geen geval medicijn is die de oorzaak van huidirritaties kan voorkomen. Daarom adviseren we altijd om te over leggen met een dierenarts om de oorzaak aan te pakken.

Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rij gezet:

Bij paarden:
- Zomereczeem
- Mok
- Oppervlakkige schaafwondjes
- Vasculitis
- CPL

Bij honden:
- Hotspots
- Huidirritaties n.a.v. een allergische reactie
- Oppervlakkig schaafwondjes
- Huidirritatie na een tekenbeet

Voor het beste resultaat kun je de huidgel 2x per dag aanbrengen. Wanneer je een paard hebt, kan dit soms lastig zijn omdat je niet 2x per dag op stal bent of kan zijn. We adviseren je dan om minimaal 1x daags te smeren.

De eerste resultaten worden zichtbaar na 3 tot 5 dagen. Daarna is het goed om door te gaan met smeren tot dat de huid geheel hersteld is (gemiddeld 2 tot 3 weken).

Ja dat klopt! Onze huidgel is antibiotica en cortisone vrij. Bij langdurig gebruik van antibiotica kan resistentie ontstaan. In het kort werkt dan de antibiotica minder goed of helemaal niet meer. En je wilt juist dan bij ernstige infecties je huisdier antibiotica goed accepteert. Ten behoeve van mens, dier en milieu willen wij zorgen voor minder gebruik van antibiotica en cortisone.

Behalve het formaat is er praktisch geen verschil. Het is precies dezelfde huidgel, alleen in een handzaam klein formaat. Een klein verschilletje met de Doderm Hydro RepairGel Horse (100ml) is dat de SOS Gel geen subtiele lavendelgeur bevat, zodat je de SOS gel zowel voor je hond als paard kan gebruiken.

Nee, Doderm Hydro RepairGel bevat geen cortisonen. Bij bepaalde huidirritaties wordt een cortisonen zalf voorgeschreven, maar helaas pakt deze niet alleen de slechte bacteriën aan, maar ook de goede bacteriën en hierdoor wordt het microbioom van de huid verstoord. Door de antilichamen in de Doderm Hydro RepairGel worden alleen de slechte bacteriën geneutraliseerd en wordt het microbioom van de huid niet verder verstoord en gevoed door onze gel.

De Hydro RepairGel is na openen 6 maanden houdbaar

Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is namelijk afhankelijk van hoe groot de plek van de huidirritatie is. Is de huidirritatie maar beperkt tot een klein plekje zul je langer met een flesje doen dan wanneer de irritatie een groot gebied bestrijkt. De Hydro RepairGel is makkelijk uit te smeren en hoeft zeker niet dik aangebracht te worden zo kan je makkelijk langere tijd doen met 1 flesje. De Hydro RepairGel horse is nu ook verkrijgbaar in een 100ml variant, deze is zeer geschikt als je paard een huidirritatie heeft op meerdere plekken of één grote plek heeft.

Jazeker! Wij gebruiken enkel de biest van de derde melking, dit is een afvalproduct uit de melkveehouderij en wordt vaak gewoon weggegooid! Super zonde vinden wij, want hierin zitten nog genoeg antilichamen die wij kunnen gebruiken voor de Doderm Hydro RepairGel. Zo is de huidgel ook nog eens duurzaam.