Over ons

ONZE MISSIE EN VISIE

We streven naar het creëren van een evenwichtig ecosysteem, om te zorgen voor een gezondere wereld voor onze dieren, voor onze natuur en de volgende generatie.

We gebruiken grondstoffen die circulair zijn en vertrouwen op natuurlijke ingrediënten met ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor de behoefte aan antibiotica sterk wordt verminderd.

Al onze producten zijn gemaakt in overeenstemming met menselijke kwaliteitsnormen en de strengste wetenschappelijke criteria om hun veiligheid en effectiviteit te garanderen.

Beatrix Förster

Ik heb Doderm in 2020 opgericht vanuit de overtuiging dat natuurlijke antilichamen een helende werking hebben. Ik ben gefascineerd door de regeneratieve kracht van dierenhuid wanneer die ondersteund wordt door natuurgetrouwe methoden.

Als expert in immunotherapie voor bepaalde ziekten heb ik me verdiept in oncologie, dermatologie en allergieonderzoek. Sinds mijn doctoraat aan het Max Planck Instituut in Martinsried doe ik onderzoek op het vlak van therapeutische antilichamen. In de toonaangevende (dieren)klinieken van de universiteiten van Stanford, LMU München en Utrecht heb ik uitgebreide kennis opgedaan over het versterken van het microbioom van de dierenhuid. Om dit bruikbaar te maken voor mens en dier heb ik in de jaren daarna de meest innovatieve biotechnologische processen voor productie ontwikkeld. Hiermee kunnen eindelijk voor farmaceutische en medische doeleinden geschikte antilichamen worden geproduceerd! Dit inzicht en de bijbehorende patenten vormen de basis van Doderm's productontwikkeling.

Ik ben een enthousiaste natuurliefhebber, die, wanneer mogelijk, met mijn gezin en onze hond door het wilde Moezellandschap rond Koblenz of de duinen rond Utrecht wandelt.

Roel Boersma

Al van jongs af aan rijd ik paard en ben ik gek van dieren. Het is dan ook geen toeval dat ik, als levensmiddelentechnoloog met een sterke band met de agrarische sector, mijn carrière altijd heb gewijd aan dieren, diervoeding en duurzaamheid. Belangrijke stappen daarin waren mijn eigen adviesbureau voor de paardensector, de productie van hoogwaardige diervoeding en het meewerken aan de industrialisatie van duurzame ingrediënten op basis van insecten. Toen Bea Förster mij vertelde over haar baanbrekende innovatie, was ik meteen enthousiast! Hoe lang is de afweer kracht van colostrum al bekend - maar niemand vóór haar zag daarin de mogelijkheid om andere dieren te genezen. Het is zoals zo vaak: de natuur is rijk aan werkzame stoffen, je moet alleen weten hoe je ze moet begrijpen. Nu ben ik als commercieel directeur (CCO) verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van Doderm. Met mijn brede expertise werk ik ook mee aan de business development en de relaties met onze investeerders vorm te geven.

DE EERSTE STAPPEN

De impuls

Dr. Beatrix Förster werkte bij een biotechbedrijf dat antilichamen tegen kanker bij de mens ontwikkelde. Daar werd zij geconfronteerd met de fatale gevolgen van antibiotica-resistente infecties en leerde zij tegelijkertijd het enorme potentieel van antilichamen waarderen.

De bevinding
Vervolgens is in detail onderzocht of de bacteriën bij koeien hetzelfde zijn als bij mensen. Het bleek dat de beschermende antilichamen in koemelk ook nuttig zijn voor de menselijke huid. Later volgden gedetailleerde studies over honden. Wederom met mooie resultaten. Dr Beatrix Förster heeft veel met dermatologen gesproken en zij hebben erop gewezen dat mensen en honden erg op elkaar lijken in het microbioom.

De behoefte
Dr. Beatrix Förster sprak met een groot aantal dierenartsen en hondeneigenaren. In het gesprek werd al snel duidelijk dat zij op zoek waren naar iets dat op lange termijn effectief is.

honden behandelen jeuk

De totstandkoming
Uit vele suggesties van praktiserende dierenartsen kwam de gewenste bijhorende genezende functies van de antilichaam behandeling naar voren. Met natuurlijke plantenextracten en beproefde stoffen voor zachte wondverzorging is Doderm erin geslaagd een ongelooflijk breed scala aan huidverzorgingsproducten aan te bieden. Dit heeft geresulteerd in een compleet huidproduct voor paard en hond!

De oprichting van het bedrijf
Tijdens de meer dan 10 jaar durende onderzoeks- en ontwikkelingsfase heeft het idee van innovatieve huidgenezing met koemelk antilichamen velen geïnfecteerd. Talrijke gefundeerde particuliere investeerders ondersteunen de start-up met financiële slagkracht en expertise. Met Doderm promoot de deelstaat Rijnland-Palts geneesmiddelen met antilichamen die een deel van het gebruik van antibiotica en cortisone overbodig maken. Ten behoeve van mens, dier en milieu.

Awards

Sinds ons begin hebben we al een aantal mooie awards in ontvangst mogen nemen.

Onze producten